Kraliyet dövmeleri: Kulak arkasındaki sır


BİLEĞİNDE BİR KÖPEKBALIĞI: DANİMARKA KRALI FREDERİK

Kral Frederik Pazartesi günü Sardunya’daki Porto Cervo’da bulunan Nikki Beach’te dövmelerini sergiledi.

Bacağında, Danimarka Donanması’nın amblemi olan köpekbalığı dövmesi var.

Kolundaki dövme ise kurbağa adam olmak için eğitimini tamamladıktan sonra kendisine verilen ‘Pingu’ lakabına atıfta bulunuyor.

PRENSES EUGENİE’NİN KULAK ARKASINDAKİ SIR

York Dükü Prens Andrew’un en küçük kızı, geçen yıl Kraliçe’nin saltanatını kutlamak için düzenlenen Platin Jübile Ulusal Şükran Günü törenine katılırken kulağının arkasında küçük bir daire dövmesi görüldü.

Siyah daire dövmesi, geçen yıl vefat eden büyükannesi Kraliçe’ye saygılarını sunmak üzere Westminster Hall’da düzenlenen nöbete katıldığında da görüldü.

Prenses dövmesinin ardındaki anlamı hiçbir zaman açıklamamış olsa da, dövmenin yaşam ve ölüm döngüsünü temsil edebileceği veya mükemmelliği, bütünlüğü ve bütünlüğü sembolize edebileceği yönünde bazı öneriler var.

DÖVMESİNİ SERGİLEYEN İLK İNGİLİZ SOYLUSU: LADY AMELİA WİNDSOR

Kraliçe’nin kuzeni Kent Dükü Prens Edward’ın torunu ve bir model olan Leydi Amelia Windsor, dövmelerini kamuoyu önünde sergileyen ilk İngiliz kraliyet ailesi üyesi oldu.

Şık sosyetik, 2018’de Serpentine Gallery Yaz Balosu’nda pembe Chanel mini bir elbise giyerken kaburgasında küçük bir tasarım, bileğinde üç ayı yavrusundan oluşan bir geçit töreni ve sırtında mürekkepli bir kaplan görüntüsü sergiledi.

Elle’e verdiği demeçte, ayı yavrularının kendisi ve iki kardeşi Leydi Marina ve Edward Windsor arasındaki bağı simgelediğini söyledi

İSVEÇ’İN PRENSES SOFYASI

İsveç Prensesi Sofia, 2015 yılında Prens Carl Philip ile olan düğününde sırtının üst kısmındaki güneş dövmesini sergilemişti.

Prenses bu dövmeyi 2019 Nobel Ödül Töreni de dahil olmak üzere pek çok resmi etkinlikte gururla sergilemiştir.

Prensesin ayrıca göğüs kafesinde bir kelebek ve ayak bileğinde gizli bir dövme var, ancak Carl Philip ile nişanlanmasının ardından kolundaki bir dövmeyi sildirdiğini bildiriliyor.

ÖZĞÜR BİR RUH: PAULİNE DUCRUET

Bir dalgıç, bir tasarımcı ve Monako Prensi ikinci Albert’in yeğeni olan maceraperest Pauline Ducruet, dövmelerini cesurca sergiliyor.

Dövmeleri arasında sağ kolunun alt kısmında bir papatya, bileğinde narin bir tasarım, sol kolunun iç kısmında bir yazı ve kulağının üst kısmında küçük bir dövme var.

Pauline daha önce, annesi Prenses Stéphanie’nin bir fil terbiyecisiyle kaçmasının ardından gezici bir sirkle birlikte bir karavanda yaşayan alışılmadık çocukluğundan bahsetmişti.

Sunday Telegraph’a yaptığı açıklamada, çocukluğu ‘rastgele’ geçse de, dünyayı dolaşmanın ona ‘saf özgürlük’ getirdiğini söyledi.

EJDERHA DÖVMELİ MOANKO PRENSESİ STEPHANİE

Grace Kelly ve Prens üçüncü Rainier’ın en küçük kızı olan ve çeşitli dövmelerini sergilemekten zevk alan Monako Prensesi Stéphanie maceraları ile sıkça gündem olmuştu.

Model, mayo tasarımcısı ve şarkıcı olarak zaman geçiren ve ‘vahşi çocuk’ olarak adlandırılan prensesin sırtının üst kısmında bir ejderha dövmesinin yanı sıra bileğinde bir çiçek bileziği ve parmağında bir yüzük dövmesi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir